Zomer Game Fest Live debuteerde nieuwe blikken op tientallen reeds aangekondigde titels en eerste blikken op gloednieuwe, en het werd al snel duidelijk dat er een onofficieel thema van de show leek te zijn: ruimte.

Dat was duidelijk in de eerste 30 minuten van de bijna twee uur durende livestream, die begon met een wereldpremière van een nieuw strategiespel dat zich afspeelt in het Alien-filmuniversum, Aliens: Dark Descent. Host en Summer Game Fest-organisator Geoff Keighley volgde die onthulling vervolgens met een (soort van) nieuwe trailer en de eerste gameplay-demo voor sci-fi horror-titel Het Callisto-protocol. Een paar onthullingen later, en we waren terug in de ruimte, dit keer voor de nieuw onthulde ruimtethriller Fort Solis.

Nu aan het spelen: De gameplay van het Callisto-protocol | Zomerspelfeest 2022

Het ruimtethema ging verder met de aankondiging van Stormgate, een nieuwe sci-fi RTS van de ex-Blizzard-ontwikkelaars van Frost Giant Studios. Het zou maar een paar onthullingen later zijn, toen het tijd was voor Keighley om te bespreken Honkai: Star Raileen RPG in de open wereld (die zelf werd voorafgegaan door Een aankondiging voor de gratis te spelen sci-fi shooter Warframe), dat Keighley zelf erkende dat er meer dan een paar games waren tegen de achtergrond van de laatste grens.

“Ja, veel ruimte vandaag”, zei Keighley lachend terwijl hij Honkai: Star Rail introduceerde.

Xbox merkte de trend ook op door een Twitter-enquête te plaatsen waarin fans hun mening vroegen over het meest verwachte genre tijdens Summer Game Fest; horror, sciencefiction, sciencefictionhorror of videogames in het algemeen.

Als je een fan was van donkere ruimteschipgangen, kwaadaardige robots, gigantische mechs en vijandige aliens, dan was de Summer Game Fest-stream een ​​droom die uitkwam. Hoewel de constante blik op sci-fi zware titels tussen de sterren de stream een ​​klein beetje deed aanvoelen, was er zeker genoeg om enthousiast over te worden voor fans van sciencefiction. Als je bedenkt hoe het op aarde gaat, is het misschien niet verwonderlijk dat zoveel aankomende games naar de sterren kijken, zo donker en angstaanjagend als ze soms kunnen zijn.

De grimmige toekomst van Warhammer 40K: Darktide blijft er veelbelovend uitzien, en de gore-gevuld gameplay-debuut van The Callisto Protocol duidelijk gemaakt dat het de beste lessen uit Dead Space heeft geleerd. De onthulling van het verhaalgerichte Fort Solisdie een serieus stemtalent zoals Troy Baker achter het project heeft, lijkt er ook een om in de gaten te houden, net als de anime-geïnspireerde Honkai: Star Rail, die gebaseerd is op ontwikkelaar HoYoverse’s Genshin-impact stamboom, zal zeker een publiekstrekker zijn. Hoewel alle hierboven genoemde games zich technisch in de ruimte afspeelden, had Summer Game Fest op zijn minst een breed scala aan gamegenres die zich afspeelden in sci-fi-instellingen, variërend van RTS en strategietitels tot first-person thrillers en shooters, wat hielp om elk spel apart.

Summer Game Fest is al gepland om terug te keren in de zomer van 2023. Als dat het geval is, hopen we dat Keighley wat meer variatie kan bieden in de reeks games die worden aangeboden, ongeacht de constante aantrekkingskracht om games te maken die zich afspelen in sterrenstelsels ver, ver weg.

De hier besproken producten zijn onafhankelijk gekozen door onze redactie. GameSpot kan een deel van de opbrengst krijgen als je iets koopt dat op onze site staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *