De beste tijd van het seizoen in alle sporten, volgens de fans, ze behoren bijna allemaal tot hetzelfde team met de meest interessante, verwaterde routine. Basketbal op de universiteit Maart is gek trekt op onverklaarbare wijze na vier maanden reizen – tenminste in vergelijking met zijn professionele tegenhangers – een van de slechtste producten van elk televisiespel aan.

Donderdag is een historische dag in de golfgeschiedenis. LIV Golf heeft zijn eerste grote evenement in schietstijl afgetrapt in de Centurion Club in Londen. Na maanden van belofte dat we niet zullen geloven hoe goed deze competitie zal zijn (wat eigenlijk het tegenovergestelde laat zien), komt de competitie met een geweldige presentatie die of ‘ik, een verhalenverteller en teamleider, korte vijf uur’ omvat. dagen, het concept van een team dat gemakkelijk te begrijpen en zelfs gemakkelijk te kopen is. In tegenstelling tot de titel, kun je knipperen en zul je niet veel missen, maar als je je ogen sluit om te slapen, mis je misschien het grootste deel van de uitvoering.

Een van de presentaties die het beste werkte, was de teller in de linkerbovenhoek van het scherm die kijkers op elk moment op de hoogte bracht van de gaten die gedurende de dag waren overgebleven. Vergeleken met de spectaculaire PGA-tourronde is de aard van de LIV Golf holes van de eerste 18 holes verbluffend. Golf zelf is niet goed. Charl Schwartzel en Hennie du Plessis zetten bovenaan de richtlijnen niet wat iedereen bij LIV Golf dacht toen dit de afgelopen jaren werd gedacht, maar het systeem is wel heel sterk geweest.

Ik wilde niet dat het zo was. Ik ging de zon in, net zo pijnlijk als iedereen. Niet omdat ik een tegenstander ben van reguliere golftoernooien, maar door het ontbreken van een businessplan en vele vaudevillian gidsen tonen ze tot donderdag geen spandoekdag voor golfliefhebbers. Er zijn nog andere walgelijke dingen om voor te betalen. Het leveren van kwaliteit neemt niet weg dat het LIV Golfkampioenschap in wezen een kwestie van corruptie is voor de oppositieregering. Het kan ook niets veranderen aan het feit dat de sterren worden betaald, zelfs als ze 65 of 95 schieten in die evenementen, dus verwijder een van de belangrijkste kenmerken van golf: de geschiktheid ervan. En er is geen systeem ter wereld dat het feit kan compenseren dat de slechtste PGA-tours nog steeds effectiever zijn dan welke andere LIV Golf-competitie dan ook, waarbij degradatie niet is inbegrepen.

De PGA Tour verkeert trouwens in ernstige problemen. De meeste tandeloze letters Donderdag verbiedt het spelers die PGA-tourkaarten verkopen van LIV Golf-lanyards, een teken van hoeveel minder energie of toerisme momenteel wordt gebruikt. Wanneer je jaarlijkse omzet $ 1,5 miljard bereikt, en je tegenstanders team een ​​gevechtskist heeft van bijna 400 keer, is er geen verandering van strategie die je kunt doen om al je spelers te behouden. Als je enige optie is om je spelers te laten zien hoeveel geld de andere jongens hebben, en de moeilijkheid om te overleven en te gedijen op PGA-toerisme meer is dan de stabiliteit van de LIV Golf-competitie, dan vertrouw je de spelers van de professionals toe. dat ze erfenis en waarden zullen verkiezen boven eigendom.

Laat me weten hoe dit komt.

Toch is er een weg vooruit. Mensen bij het Premier Golf Tournament ze hebben jarenlang geprobeerd een product te maken dat lijkt op wat de kroonprins donderdag deed in de Centurion Club, en in feite lijkt het de exacte structuur te zijn die de Saoedi’s hebben gekopieerd bij de start van dit LIV Golfkampioenschap. PGL is moedig, niet agressief, door wat er donderdag in de Centurion Club is gebeurd. Voor de PGA-tour als geheel om drastische actie te vermijden – hetzij op zichzelf, hetzij via een partnerschap met PGL omdat, uh, bed is wat mensen spelen (?) – zou het een onbeschermde positie zijn om niet de positie van golfleiders in te nemen om het nieuwe tijdperk.

Als de PGA Tour gelooft dat de situatie voldoende zal zijn om de reuzen die Saoedi-Arabië zal blijven creëren uit te schakelen, dan heeft Patrick Reed niet genoeg clubs in zijn tas om hun kop uit het zand te steken.

Het eerste dat naar voren komt, is dat wat er de afgelopen maanden is gebeurd, en zelfs deze week, weergeeft hoe de afgelopen decennia zullen zijn. Hoe graag ik ook niet wil dat het waar is, het zal zo zijn. Het kunnen die twee games zijn die prioriteit geven aan de play-offs, of er kunnen er nog 10 zijn die de top halen, maar de aanwezigheid van de LIV verwatert de professional die al 23 door OWGR gesanctioneerde competities heeft gewonnen nog verder. wereld.

Dat brengt me bij het onderwerp dat ik erg leuk vind: de grote winnaars op donderdag zijn niet Greg Norman en de LIV Golf league, maar in plaats daarvan de USGA, R&A, American PGA en Augusta National. Wanneer de alledaagsheid van het toerisme wordt doorbroken en keer op keer wordt herhaald, wordt het “naseizoen” van golf alleen – als we het zo willen noemen – nog belangrijker.

Dit roept op dit moment de vraag op over de toekomst van het professionele golf, namelijk of de International Golf Federation (waaronder de PGA Tour en deze grote clubs vallen) OWGR-scores gaat toevoegen aan LIV-golfbanen. Voor de topleiders van de competitie die zouden accepteren, zou het een erkenning zijn dat ze niet stopten bij de uitsluiting met de PGA Tour en deze verlieten om tegen de Saoedi’s te vechten. bezwaar zou een kritiek zijn op OWGR-rechten als standaard, aangezien veel topspelers al LIV hebben gespeeld. Omdat deze clubs niet zouden willen dat LIV Golf hierover zou worden aangeklaagd, en ze de waarde van hun stadions niet zouden willen verminderen door topspelers uit te sluiten (velen van hen zouden er nog steeds voor kiezen meer geld uit te geven dan grote nieuwkomers, zelfs met de dreiging van opschorting), ben ik er zeker van dat grote organisaties LIV OWGR-inhoud niet zullen afwijzen.

Hier zit verdriet in. Ik sprak dinsdag met een PGA-toerist die zei dat de golfbaan deze week voor altijd verandert. Daar had hij natuurlijk gelijk in, en het is triest om te bedenken dat gebeurtenissen in plaatsen als de Riviera, Colonial en Bay Hill in de toekomst niet hetzelfde cachet hebben als in het verleden. De indruk is echter dat de grote golfbaan de beste golfvorm ter wereld is, en deze vier weken zullen nog belangrijker zijn dan ooit.

De reguliere strijd van de grote golfsterren zal de komende jaren doorgaan en de fans zullen er kapot van zijn. Het is even jammer als onvermijdelijk. Fans van het spel zullen dit spel verslinden, en sommige zijn misschien interessant, maar op zijn beurt zal de theorie van modern golf instorten. Dat zou schadelijk zijn, maar ik weet niet zeker of het te stoppen is. Niemand kan de economische neergang stoppen, vooral de corrupte economie die hier plaatsvindt.

De grote weken zullen een verademing zijn. Dat weten ze ook en daarom kunnen ze misschien niet voorkomen dat er reguliere seizoensreizen plaatsvinden. Als ze zich niet haasten, zal de migratie soms te veel voor ze zijn om aan te pakken en verplaatsen ze zich nog steeds niet. Waarschijnlijk omdat ze daartoe niet werden aangemoedigd.

Ik denk de hele tijd aan iets dat PGA van de Amerikaanse president Seth Waugh vorig jaar in Kiawah zei: “Ik kom uit een wereld van ineenstorting. Ik denk dat het onvermijdelijk is – ik denk dat het veilig is. Of je stort in of je wordt ingestort. Dit is wat er is gebeurd. Ik.’

De crisis is gebeurd. Toen de PGA Tourists probeerden te vertrouwen op de geschiedenis als het grootste wedstrijdteam, ondersteunde de geschiedenis dit niet. Het succes van het eerste bezoek van LIV Golf op donderdag laat zien dat het toerisme in een lange strijd verwikkeld is. Het LIV zal niet falen, misschien omdat het gedijt, maar ook omdat het nooit is gebouwd om te slagen. Waugh zag dit allemaal gebeuren terwijl een buitenstaander toekeek, en samen met drie andere grote teams, verrassend weinig, werden ze de grootste begunstigden van zeewier die deze sport in een halve eeuw heeft gezien.

Golf is altijd heel mondiaal geweest en zou met de introductie van de LIV in de toekomst kunnen toenemen. De top 1000-spelers van OWGR zullen over de hele wereld worden ingezet. Dit maakt het moeilijker om te volgen en de mouwen op te stropen. Maar dan komt vier weken per jaar de golfwereld samen Masters, PGA Championship, US Open en ten slotte in het Open Championship. Spelers die spelen, hebben misschien een iets betere reisomgeving en kunnen mogelijk een teambegeleider meenemen naar die evenementen.

Maar gedurende die vier weken was geen van de verdere onderzoeken die golf in de afgelopen jaren in de war hebben gebracht, significant geweest. Het spel wordt gedestilleerd tot de beste versie. Met een stok de bal in het gat proberen te krijgen bij de meest uitdagende, spannende lessen ter wereld voor een lekker kopje koffie. Met het geld dat de spelers verdienen, kan ze veel dingen kopen, maar ze kan die 16 dagen geen magie of buzz kopen. Er is maar één manier om hiermee om te gaan en elk resultaat zal er zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *